HELAL AKREDİTASYON
SERTİFİKASI

Helal Uygunluk Değerlendirme Kuruluşu
olarak faaliyet gösteren

BOSS SERTİFİKASYON ANONİM ŞİRKETİ

Adres : Küçükbakkalköy Mah. Selvili Sokak No:4/67
Ataşehir/İSTANBUL

OIC/SMIIC 2:2019 standardı çerçevesinde ekte gösterilen kapsamlar için
akredite edilmiştir.

Helal Akreditasyon Numarası

2023-035

Helal Akreditasyon Kapsamı

Ekte belirtilmiştir

İlk Helal Akreditasyon Tarihi

25.08.2023

Revizyon Tarihi

06.01.2025

Helal Akreditasyon Bitiş Tarihi

25.08.2028

Bu sertifika; OIC/SMIIC 2:2019 standardına, ulusal mevzuata ve Helal Akreditasyon Kurumu kurallarına
uyulduğu takdirde akredite olunan kapsam için belirtilen süreye kadar geçerlidir.


HELAL AKREDİTASYON KAPSAMI

Grup Kategori Alt Kategori Dahil Olan Faaliyetler
Gıda ve yem işleme C Gıda üretimi CI Helal kesim & dayanıksız (çabuk bozulabilen) hayvansal ürünlerin işlenmesi Helal kesim (Kesme ve paketlemeyi de içermek üzere büyükbaş ve küçükbaş hayvanlardan elde edilen çiğ et [mezbaha]) ve Büyükbaş ve küçükbaş hayvanlardan elde edilen taze, soğutulmuş, dondurulmuş, derin dondurulmuş et

Helal kesim (Kesme ve paketlemeyi de içermek üzere kanatlı hayvanlardan elde edilen çiğ et [mezbaha]) ve Kanatlı hayvanlardan elde edilen taze, soğutulmuş, dondurulmuş, derin dondurulmuş et

Kanatlı Hayvan, Büyükbaş, Küçükbaş Hayvan için İşlenmiş/Isıl İşlem Görmüş Et Ürünleri (ambalajlamayı da içeren Yumurta Ürünleri dahil) ve ambalajlamayı da içeren balık ve balık ürünleri (havyar, suşi vb. ürünler)

Ambalajlamayı da içeren Süt ve Süt Ürünleri: taze ve uzun ömürlü ürünler

CII Dayanıksız (çabuk bozulabilen) bitkisel ürünlerin işlenmesi Meyveleri, sebzeleri, tahılları, sert kabuklu meyveleri, taze meyve sularını, kuru/kurutulmuş ürünleri ve bakliyatı içeren bitkisel ürünlerin üretimi, işlenmesi ve paketlenmesi
CIII Dayanıksız (çabuk bozulabilen) hayvansal ve bitkisel ürünlerin işlenmesi (Et esaslı gıda, karışık ürünler) Yemeye hazır yemekleri içeren hayvansal ve bitkisel ürünlerin karışımından oluşan ürünler: pizza, lazanya, sandviç, etli mantı vb.
CIV Dayanıklı ürünlerin işlenmesi • Takviye Edici Gıdalar (biyokimyasal kategorisinde değerlendirilmeyenler)
• Bitkisel Kökenli Katı ve Sıvı Yağlar
• Meşrubat: Alkolsüz içecekler (Sirke dahil)
• Tahıl ve Tahıl Ürünleri: o Hafif Fırıncılık Ürünleri, o Unlu Mamuller
o Makarna, Erişte vb.
o Un
• Kahve ve Kahve Ürünleri
• Çay, Bitki Çayları ve bunların harmanları
• Gıdada Kullanılan Tuz
• İçme Suyu
• Bisküvi Çeşitleri, Kakao ve Kakao Ürünleri, Kurubiyeler ve Alıştırmalıklar (ileri işleme tabi tutulmuş kuruyemişler dahil)
• Nişasta, Şeker ve Şekerleme Mamulleri, Bal Mamulleri
• Çorba ve Kuru Hazır Yiyecekler
• Bebek ve Çocuk Gıdaları
• Baharatlar, Çeşni Malzemeleri, Soslar
• Konserve Gıdalar
• İşlenmiş Yağlı Tohumlar
Destek Hizmetleri I Gıda Ambalajlama ve Ambalaj Malzemesi Üretimi Gıda Ambalajlama ve Ambalaj Malzemesi Üretimi
Biyokimyasal K (Biyo) Kimyasalların üretimi • Gıda katkı maddelerinin üretimi
• İşlem yardımcılarının üretimi
• Vitamin üretimi
• Mineral üretimi
• Biyokültür üretimi
• Aroma vericilerin üretimi
• Enzimlerin üretimi
dahil olmak üzere biyokimyasallar
Diğerleri L Kozmetik Ürünleri (yalnızca kozmetik ürünlerde kullanılan hammadde/bileşenler dahil)


ENGLISH VERSION

HALAL ACCREDITATION
CERTIFICATE

Halal Conformity Assessment Body

BOSS SERTIFIKASYON ANONIM SIRKETI

Address: Küçükbakkalköy Mah. Selvili Sokak No:4/67
Ataşehir/İSTANBUL

Accredited in accordance with the OIC/SMIIC 2:2019 Standard for the
attached scope.

Halal Accreditation Number

2023-035

Halal Accreditation Scope

Shown in annex

Initial Halal Accreditation Date

25.08.2023

Revision Date

06.01.2025

Expiry Date

25.08.2028

This certificate is valid with the accreditation scope until the expiry date, as long as the halal conformity
assessment body fully complies with the OIC/SMIIC 2:2019 Standard, national legislation and Halal Accreditation Agency rules.


HALAL ACCREDITATION SCOPE

Cluster Category Sub-category Included Activities
Food and feed Processing C Food Manufacturing CI Halal slaughtering & processing of perishable animal products • Halal slaughtering (Raw meat from bovine and ovine [slaughterhouse]) including cutting and packaging and fresh, chilled, frozen, deep-frozen meat from bovine and ovine

• Processed/Heat-Treated Meat Products for Poultry, Bovine, Ovine, egg products including packaging, and fish and fish products including packaging (such as caviar, sushi, etc.)

• Milk and Dairy Products, including packaging: fresh and long-life milk products
CII Processing of perishable plant products Production, processing and packaging of plant products including fruits, vegetables, grains, nuts, fresh fruit juices, dried products and pulses
CIII Processing of perishable animal and plant products (Meat based food, mixed products) Production of mixed animal and plant products including ready to-eat meals, pizza, lasagna, sandwich, dumplings etc.
CIV Processing of ambient stable products • Food Supplements (those not classified as biochemicals)
• Plant-Based Fats and Oils
▪ Soft Drinks: Non-Alcoholic
• Cereal and Cereal Products:
   ○ Fine Bakery Products
   ○ Bakery Products
   ○ Pasta, Noodle etc.
   ○ Flour
• Coffee and Coffee Products
• Tea, Herbal Teas and Blends
• Drinking Water
• Biscuit Types, Cocoa and Cocoa Products, Cookies and Snacks (including further processed nuts)
• Starch, Sugar and Confectionery Products, Honey Products
• Soup and Dried Ready-to-Eat Meals
• Infant Formula, Baby and Child Food
• Spices, Seasonings, Sauces
• Canned Foods
• Oilseeds
• Food Grade Salt
Auxiliary services I Food Packaging and Packaging Material Production Food Packaging and Packaging Material Production
Biochemical K (Bio) Production of Chemicals Biochemicals including:
• Production of food additives
• Production of processing aids
• Vitamin production
• Mineral production
• Bio-culture production
• Production of flavourings
• Production of enzymes
Other L Cosmetic Products (including raw materials/ingredients used only in cosmetic products)